over Mevrouw Gerritsen

nanda-koksbuis

Na een tijd als autonoom fotograaf gewerkt te hebben koos Mevrouw Gerritsen (Nanda Elzinga) in 1997 definitief voor een culinaire loopbaan. Zij kookte in gerenommeerde restaurants als Christophe’, Beddington’s, Van Vlaanderen en Blakes. Ook werkte ze een tijd als chefkok bij Slagerij Traiteur Yolanda en Fred De Leeuw. Nu kunt U haar boeken als kok of culinair adviseur. Mevrouw Gerritsen heeft een grote liefde voor de Franse en mediterrane keuken. Door haar reizen en de samenwerking met Jean Beddington en Schilo van Coevorden kwamen ook de Chinese en Aziatische keuken op het repertoire. Kwaliteit, eenvoud en eerlijkheid staan centraal. Mevrouw Gerritsen kan voor U een mooi privédiner verzorgen, bij U thuis of op een andere locatie. Ook catering behoort tot de mogelijkheden. Belt of mailt U gerust voor meer informatie.

Mevrouw Gerritsen wil haar gasten graag verwennen. Daarom kookt ze met het moois en lekkers dat het seizoen en de natuur te bieden hebben en uitsluitend met de producten die aan haar kwaliteitseisen voldoen. De Franse keuken is haar specialiteit. Als kind is de liefde voor deze keuken ontstaan op de vele vakanties in Frankrijk en is nooit meer weggegaan. Eten moet genieten zijn en genieten is lekker eten. Dát en de invloed van haar Limburgse moeder hebben de basis gelegd. Daarom heeft mevrouw Gerritsen ook wat Limburgse gerechten op haar repertoire.

Zij volgde haar opleiding in verschillende restaurants.

Bij restaurant Christophe’ leerde zij de sterrenkeuken kennen en de verfijnde smaak van Christophe Royer, Frans met Noord-Afrikaanse invloeden.

Zij leerde hier o.a. crème brûlée met saffraan maken en tabouléh met rouget en tomatencoulis.

Bij restaurant de Gouden Reael van Her Jobse maakte zij kennis met de verschillende Franse streken en al hun specialiteiten. De gerechten van één streek werden een seizoen lang gekookt en geserveerd met bijbehorende kazen, drankjes en wijnen. Dit was bijzonder leerrijk en lekker.

Hier leerde zij o.a. Franse kaasfondue maken en mirabellentaartjes.

Bij restaurant Beddington’s mocht zij werken met een zeer inspirerende chef: Jean Beddington. Daar kwam zij in aanraking met bijzondere ingrediënten van over de hele wereld en de creatieve gerechten van een altijd vrolijke en leergierige Jean. Hier voelde Mevrouw Gerritsen de passie en de gezelligheid in de keuken, die zij van haar moeder kende. Ook over de Engelse keuken met zijn heerlijke nagerechten leerde ze een en ander.

Hier leerde zij chawan-mushi (een Japans eiersoepje) maken en gevulde kibbéh.

Bij Blakes kwam zij in aanraking met fooddesign. Alle gerechten waren voornamelijk in zwart en groen en er werd veel aandacht besteed aan een strakke presentatie. Daar leerde ze, onder leiding van Shilo van Coevorden, de elementen van de Thaise, Japanse en Chinese keuken kennen. Ook dit was weer een bijzondere ervaring.

Hier maakte zij foie-gras-soep en een bijzonder spectaculaire caramelsoufflé.

Bij Restaurant Van Vlaanderen leerde zij van Marc Phillippart en zijn charmante sous-chef Simon de echte Frans-bourgondische keuken kennen: het geheim van de typische Franse smaken, de sauzen met veel diepte, maar ook de gebakken hersentjes en de zelfgemaakte bloedworst.

Ze leerde hier heerlijke romige pompoencompôte maken en de mooiste tarte tatin.