Sudderplaatjes en gootsteendopjes

Geschreven door op 29 sep, 2009 in dagelijks, food, winkels | geen reacties

warmhoudplaatje01

Je kunt het leven soms onnodig moeilijk maken.
Jarenlang zat ik zonder gootsteendopje. Met papier propte ik de afvoer vol als ik sla wilde wassen of iets anders. Iedere dag worstelde ik met dit ongemak en het leek of het altijd zo moest blijven. Tot ik op een dag op vakantie in een leuk vakantiehuisje was en een gootsteen had, compleet met dopje. Wat was het heerlijk om gewoon het dopje in de gootsteen te doen en lekker te kunnen wassen. Ik genoot er met volle teugen van. Thuis gekomen ging meneer Gerritsen meteen op pad om een dopje te kopen. Na jaren van gemodder was ik opeens in het bezit van een dopje en het was of er iets van me afgleed. Nu zou je denken dat je na zo’n ervaring iets geleerd hebt. In mijn geval is dat dus niet zo. Sinds ik een nieuw gasfornuis heb, modder ik met het gemis van een sudderplaatje. Jarenlang heb ik zo’n plaatje gehad. Maar het was verroest en nadat ik brand in huis heb gehad, ook beroet. Dus gooide ik het weg. Mijn nieuwe gasfornuis brandt feller, dus zit ik nog meer te snakken naar een sudderplaatje. Al twee jaar ben ik in de weer met een gietijzeren grillplaat. Iedere keer erger ik me aan te hard kokende stoofpotjes, bouillons die ineens staan te koken of  smeltend suiker dat meteen zwart wordt ipv caramel. Ineens dacht ik weer aan het sudderplaatje. Zou dat nog ergens te koop zijn? Dagenlang zette ik het op mijn boodschappenlijstje maar vergat toch weer bij de Blokker te gaan kijken. Gisteren ging ik gewoon meteen naar de Blokker en daar lag ‘sudderplaat le chef’, voor €2,49.  Zelden ben ik zo blij geweest.

geef een reactie