Puntarelle

Geschreven door op 21 okt, 2011 in food, Italië, reizen | één reactie

punterella01

Een echte Romeinse groente is puntarelle. Ik leerde hem kennen bij Jean Beddington, die hem soms van Lindenhoff kan krijgen. Natuurlijk wilde ik hem in Rome eten. Daar maken ze deze voortreffelijke groente met een ansjovisdressing. Het was een grote teleurstelling dat ze deze seizoensgroente in geen enkel restaurant waar wij kwamen serveerden.

Een puntarelle snijdende mevrouw op de markt vertelde ons dat dit de eerstelingen waren en dat ze voor de restaurants nog veel te duur waren. Ondanks dat het in Nederland ook bijna niet te krijgen is, kon ik het niet laten een puntarellesnijder te kopen. Ik had nu de kans en je weet maar nooit. Misschien wordt 2012 wel het jaar van de puntarelle.

punterella02

1 reactie

  1. Hens Bartels
    29 april 2013

    Vorig jaar in Santa Maria di Leuca (Puglia) kocht ik Puntarelle bij een mannetje die met een API op de camping groenten kwam verkopen. Ik heb het gewoon naturel klaargemaakt omdat ik de groente niet kende. Bij de Dorades smaakte het verrukkelijk. Het schoonmaken deed ik maar op mijn gevoel met een schaar en dat bleek goed.

    Reply

geef een reactie