Koffietje?

Geschreven door op 17 jun, 2013 in dagelijks, food, hors catégorie, winkels | geen reacties

Wat is er leuker dan een koffietje te ‘doen’ met vrienden, thuis of op een terras?

Er moet wél aan een aantal voorwaarden voldaan worden. Zo moet de koffie van uitstekende kwaliteit zijn. Vers gemalen en gezet met een goede machine. De melk moet mooi geschuimd en er hoort een lekker, vers gebakken koekje bij. De beste plek om dit koffietje te drinken is buiten, met mooi weer in de tuin of op een dakterras, rond 12 uur. Niet iedereen is geschikt om een koffietje mee te drinken. Een uitgelezen gezelschap dat zich kan overgeven aan een loom gevoel is verplicht. Haast, stress, tijd, het valt allemaal van je af en er is geen ander doel dan koffiedrinken, oeverloos kletsen en koekjes eten. De middag lijkt oneindig lang en ineens is het dan zes uur en roept de plicht.

Logisch dat er enorme paniek ontstond toen onze prachtige machine, die al twaalf jaar oud is, begon te haperen. Hij maakte een onheilspellend geluid en sputterde dat het een lieve lust was. Het espressoapparaat bouwde geen druk meer op. Grote rimpels verschenen op onze voorhoofden. Moesten we hem zachtjes laten inslapen en zoeken naar een waardige vervanging? Onze lieve Vibiemme die onze ochtenden én middagen altijd van een glanzend goudbruin randje had voorzien? We besloten naar de espressodokter te gaan.
Gelukkig voor ons. Het beestje had last van flatulentie en moest gewoon ontlucht worden.
Zo makkelijk kan het zijn en dan zeg ik: ‘Helemaal goed!’

geef een reactie